EESTI ESIMENE SEENEKASVATUS: šampinjone kasvatati praegusel Mustamäel

Eesti Ajalugu, 3. oktoober 2020

Esimesed teated tööstuslikust seenekasvatamisest Eestis pärinevad 1957. aastast, kui ajakirja Pilt ja Sõna mainumbris kirjutati: „Tallinna Toitlustrusti aiandis Kadaka teel kasvatati šampinjone tänavu esmakordselt ja esialgselt vaid katseteks. Kuigi seente saak ei ole tänavu veel suur, on juba nüüdki tallinlastel võimalik sööklates tellida prantsuse kokkade tunnustatud retseptide järgi valmistatud maitsvaid roogasid šampinjonidega.“

Ajakirja andmetel võis sööklate menüüst leida näiteks sellised road nagu filee šampinjonidega, kala kurgileemekastmes šampinjonidega ja neerud veinikastmes šampinjonidega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?